- Imprimir
- Enviar
01, decembro
Ingredientes (4 persoas)
- 5 dl. de leite
- 100 g de fariña
- 2 ovos
- 400 gr de queixo
- Sal
- Pementa en grao
Elaboracion
Retiramos la codia do queixo e cortámolo en dados. Poñémolo nun cazo, quentamos a lume suave ata que se funda. Retiramos e reservámolo.Mesturamos os ovos,la fariña, o leite e 1 pizca de sal. Batemos ata obter unha masa homoxénea. Engraxamos unha tixola, poñemola a lume suave e vertemos un caciño da masa. Callamos por un lado ata que empezan a saír burbullas, dalle a volta e dora polo outro lado. Repetímola operación co resto da masa.Recheamos as filloas co queixo, dóbralas y ponas nunha fonte refractaria. Quéntaas durante 10 minutos no forno prequentado a 200ºC. Repártelas en 4 pratos e espolvore a pementa moída no momento de servilas.
¡BO PROVEITO!