Recetas - novembro '10

  • Flan de requeixón Loureiro

    Ingredientes (4 persoas)

    • 2 terrinas de Requeixón Loureiro
    • 500 gr. de leite
    • 250 gr. de azucre
    • 10 ovos
    • 1cdta de vainilla
    • azucre para caramelizar o molde


    Elaboración

    Poñemos nun vaso os ovos e batémolos, despois engadimos o resto dos ingredientes e minturámolos. Ponémolo nun molde caramelizado e poñémolo a cocer nunha pota rápida durante 40 minutos, deixámolo refrescar durante unhas horas.

    ¡BO PROVEITO!

  • Torradas de requeixón e pemento

    Ingredientes (4 persoas):  

    • 4 rebadas de pan 
    • 1 terrina de Requeixón Loureiro 
    • 8 tiras de pemento asado
    • 4 anchoas  

    Elaboración:

    Quentamos o forno a 180 ºC, ou acendémola tostadora, torramos o pan durante 5 minutos.   Untámolo pan con Requeixón Loureiro, colocamos encima duas tiras de pemento por torrada.    Rematámola torrada de Requeixón, colocando unha anchoa.   

    ¡BO PROVEITO!

  • Vol au vent de requeixón e bacallau

    Ingredientes (4 persoas):

    • 4 vol au vents
    • Mesturas de diferentes leitugas
    • 1 terrina de Requeixón Loureiro
    • 100 gr. bacallau desmigado desalado

    Elaboración:

    Co bacallau desmigado formamos unha masa, mesturando co Requeixón Loureiro. No fondo do vol au vent, poñemos unhas follas de leitugas, logo recheamos o resto coa masa feita anteriormente.    Para adornar, podemos usar trozos de olivas picadas, ou especias.

    BO PROVEITO!

  • Requeixón con mel de Galicia

    Ingredientes (4 persoas)

    • 4 terrinas de requeixón Loureiro
    • Mel de Galicia a vontade

    Elaboración

    Volteamos as terrinas de Requeixón Loureiro no centro do prato. Ditas terrinas veñen preparadas, para que o voltealas quede unha forma ovalada e moi vistosa  no prato. Engadimos mel a vontade, sobre o Requeixón Loureiro. Dita receita, podemos elaborala con doce de marmelo ou marmeladas de diferentes sabores, sendo unha combinación perfecta, o Requeixón Loureiro xunto con marmelada de moras silvestres.

    ¡BO PROVEITO!

Web Design by Domestika